zorg

Ommelander Ziekenhuis Groningen

Voor het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda leverde en installeerde Interoffice Projectinrichting de projectinrichting en stoffering voor o.a. poliklinieken, wachtruimtes, dagverblijven, spreekkamers, restaurant, onderzoeksruimtes en verpleegafdelingen.

Functionele inrichting

“Functionaliteit gaat boven vorm, was onze insteek”, vertelt projectleider nieuwbouw Janneke Procee van het ziekenhuis. “Het is heel pragmatisch: een stoel moet goed zitten en bij het inrichten van werkplekken had voor ons een optimale werkhouding absoluut voorrang, met het oog op de gezondheid van onze medewerkers.” De functionele kaders werden door het Ommelander Ziekenhuis geschetst in de aanbesteding. “Ontmoeting is bijvoorbeeld een belangrijke factor bij de inrichting van de medewerkersruimtes”, zegt Procee. “Er zijn flexibele werkplekken die functioneel zijn ingericht en er zijn diverse koffiepantry’s waar onze medewerkers uit alle geledingen elkaar kunnen tegenkomen.”

Uitstraling van het ziekenhuis

Zowel de gemoedsrust van patiënten, privacy voor het medisch team als een aangename werkomgeving voor de medewerkers waren leidend bij de vormgeving en uitstraling van de inrichting. Zowel het toegankelijke als het afgesloten deel van het ziekenhuis zijn zeer open ingericht, waarbij vooral de rust van het geheel in het oog springt. Architect Leeuwenkamp uit Alkmaar schetste de contouren van de aankleding en uitstraling.

Levering en installatie 

Het faciliteren van de nieuwe inrichting kwam voor rekening van staffunctionaris huisvesting en ruimtebeheer van het Ommelander Ziekenhuis Annet Immenga: “Per product hebben wij een programma van eisen opgesteld met daarin vertaald de normen, eisen en onze wensen per product. Vervolgens hebben we een mock-up ingericht, waarbij alle stakeholders – van patiënt tot directielid – een beoordeling mochten geven. Aan de hand van al deze beoordelingen is er een definitieve range van vele tientallen producten samengesteld.

Vertrouwen

Directeur Richard Bouman van Interoffice vertelt: “Wat wij in de aanloop naar dit project proefden, was dat de opdrachtgever een partij zocht die het vertrouwen gaf dat alles goed zou komen. Naast het adviestraject, de inventarisatie, begeleiding en planning van het project moesten wij de logistieke inrichting binnen een tijdpad van zes weken uitvoeren. Dat we als regionale leverancier de complete inrichting van het Ommelander Ziekenhuis leverden, is geweldig. Dit was mogelijk dankzij een sterk team van collega’s die – elk met hun eigen bijdrage en enorme inzet – samen dit project realiseerden. Dit is een project om trots op te zijn. We kijken terug op een fijne samenwerking met deze opdrachtgever die wij in de toekomst graag willen voortzetten.”

Branche

Zorg

Plaats

Scheemda

Architect

Leeuwenkamp Architecten Alkmaar

Ontwerp

Leeuwenkamp Architecten Alkmaar i.s.m. Interoffice

Diensten

Projectinrichting, stoffering

Fotografie

Jeroen Helmers

“ De projectmanager van Interoffice toonde zich zeer betrokken. Hij wist zich heel goed in onze positie te verplaatsen. Hij bewaarde het overzicht en was een uitstekende, bereikbare vraagbaak. ”

Annet Immenga
Staffunctionaris Huisvesting en Ruimtebeheer Ommelander Ziekenhuis Groningen

Meer van ons werk

zorg

Ronald McDonald Huis – Groningen

onderwijs

Röling Gebouw RUG

onderwijs

Feringa Building RUG