• circulariteit
  • duurzaamheid

Circulariteit als drijfveer voor duurzame inrichtingen

2 min leestijd

Circulariteit als drijfveer. Voor het interieurontwerp van sociaal ontwikkelbedrijf iederz hebben we op verschillende manieren gekeken naar hoe oude meubelen terug konden komen in het nieuwe pand. Hoe circulariteit terugkomt in de inrichting vertellen we je graag. 

Samen met iederz, Buro Wierda en de Unie Architecten maakten wij het interieurontwerp voor het leer-werkbedrijf van Gemeente Groningen. Voor de inrichting is zoveel mogelijk gekozen voor hergebruik van het bestaande meubilair. Circulair én duurzaam dus. Van roldeurkasten tot zitnisjes en van PET-fles tot stoel. Voor het nieuwe interieur is op verschillende manieren gebruik gemaakt van oude materialen. Oude roldeurkasten werden hergebruikt als basis voor verschillende zitnisjes. De comfortabele zitruimte is een uitermate geschikte plek voor formeel en informeel overleg, passend bij het interieur.

Oude vergaderstoelen kregen een tweede kans door ze de bekleden met Gronings Goud: een nieuw garen gewonnen uit oud textiel. In samenwerking met Afeer werden de stoelen door medewerkers opnieuw bekleed, waardoor ze nog jaren mee kunnen.

 

image

Vepa Felt

Een essentieel element in ons circulaire ontwerp is de Felt-collectie van Vepa, vervaardigd uit PET-vilt, dat zijn oorsprong vindt in gerecyclede PET-flessen. Het integreren van deze duurzame materialen geeft niet alleen een moderne uitstraling aan het interieur maar draagt ook bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Het gloednieuwe pand van ieders werd op 14 september 2023 feestelijk geopend door Koning Willem-Alexander. Ook ontving het de publieksprijs van de Groninger Architectuurprijs. Wat dit project dan ook onderscheidt is de doorvertaling van circulariteit, in ontwerp en interieur. Samen met onze partners hebben we een duurzame, toegankelijke omgeving gecreëerd waar iederz nog jaren van kan genieten.

Samen met onze adviseur jouw werkomgeving inrichten ?

Aarzel niet en maak eenvoudig een afspraak met één van onze projectadviseurs. We helpen je graag verder!

request form

Dit zou je ook kunnen interesseren

  • vitaliteit

blogs

Het groene kantoor: Hoe biophilic design de werkplek transformeert

  • hybride werken

blogs

Een drukke kantoortuin? Stilte werk- en vergadercabines bieden uitkomst

  • hybride werken

blogs

Activiteit-gerelateerd werken bij Werkplein Drentsche Aa