duurzaamheid duurzaamheid duurzaamheid duurzaamheid duurzaamheid duurzaamheid

De wereld van projectinrichting staat nooit stil ook als het gaat om duurzaamheid. We inspireren je graag over onder andere de circulaire mogelijkheden, waarin we verder kijken dan het interieur. Inspiratie voor nu en later .

blogs

Circulariteit als drijfveer voor duurzame inrichtingen

innovaties

Gronings Goud: Een gezamenlijke stap naar circulaire meubelen

merken

Operatie-afval wordt stoel bij Vepa

Duurzame projectinrichting

Elk element van een inrichting heeft een functie en een verhaal. Dat verhaal is steeds vaker duurzaam. Voor ons is duurzaamheid niet zomaar een trend. Het is een verantwoordelijkheid en een belangrijk onderdeel van ons proces. Hiermee dragen we bij aan een gezamenlijke leefomgeving, voor een betere wereld van morgen voor de generaties die na ons komen. Een duurzame inrichting ontstaat door bewuste keuzes. En bij het maken van die keuzes, geven wij advies.

Samenwerking met partners uit de regio

Bij Interoffice Projectinrichting durven we op een andere manier om te gaan met inrichten. We kijken naar het grotere geheel. Daarom werken we veel samen met bedrijven uit het noorden van Nederland en selecteren we steeds vaker op leverbetrouwbaarheid. Daarnaast letten we ook op de grondstoffen die gebruikt zijn voor de productie en natuurlijk de herkomst daarvan.

Doordat we merkonafhankelijk zijn is er keuze uit een breed en mooi assortiment. Hierdoor kunnen we kiezen uit producten die aansluiten op jouw wensen, de juiste uitstraling hebben en het  juiste budget.

Omgevingen circulair inrichten

Circulariteit is een belangrijk onderdeel van onze manier van duurzaam inrichten. Zo kiezen we ook steeds vaker voor second life meubilair. We geven gebruikt meubilair een tweede kans door het te refurbishen of kiezen we voor een leverancier die met circulaire grondstoffen werkt. Zo zorgen we voor hergebruik van materiaal en minder afval.

Hierin hebben we een realistische en kritische houding, want de meest duurzame oplossing is niet altijd de goedkoopste oplossing en refurbishen betekent niet per definitie dat er meer CO2 wordt bespaard dan bij de aanschaf van nieuw meubilair. Door dit transparant inzichtelijk te maken nemen we jullie graag mee in onze overwegingen. Samenwerking en co-creatie is een belangrijk instrument voor het behalen van onze gezamenlijke doelen.

Tweeledige aanpak van duurzaamheid

De impact die we hebben op het milieu willen we zo ver mogelijk terugbrengen. Onze ecologische voetafdruk verkleinen. En de aanpak die we daarvoor hanteren is tweeledig. Aan de ene kant gaat het om het optimaliseren van onze eigen duurzame bedrijfsvoering. Dat doen we bijvoorbeeld door energie te besparen door ledverlichting en de zonnepanelen op onze panden. Aan de andere kant gaat het om de uitgebreide begeleiding van klanten tijdens onze duurzame en circulaire projecten. Door gebruikers in het proces te betrekken, creëren we een nieuwe, duurzame omgeving waar mensen elkaar ontmoeten, zich verbonden voelen en fijn kunnen werken.

Inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie of wil je meer weten over ons werk? Dan vind je hier alle informatie die je zoekt. In onze blogs geven we je ideeën en voorbeelden van projecten, die je inspireren en helpen bij het ontwerpen van een nieuwe inrichting van jullie omgeving door ons.

Verder delen we de nieuwste innovaties en ontwikkelingen, die bijdragen aan de realisatie van jullie inrichting. Dat doen we met oog voor detail, kwaliteit én duurzaamheid.

Samen jullie omgeving inrichten? ?

Aarzel niet en maak eenvoudig een afspraak met één van onze projectadviseurs. Wij staan voor je klaar!

request form