• circulariteit
  • duurzaamheid

Operatie-afval wordt stoel bij Vepa

2 min leestijd

Van Operatiekamer naar Designmeubel

image

Van Operatiekamer naar Designmeubel

In ziekenhuizen wereldwijd is een steriele werkomgeving cruciaal, en bluewrap speelt daarbij een essentiële rol. Dit materiaal, dat normaal slechts één keer gebruikt wordt om medische instrumenten steriel te houden, vindt nu een nieuw leven als het basismateriaal van de Blue Finn. Met deze innovatie zetten Vepa en Bywyd een belangrijke stap naar afvalvermindering in zorginstellingen en brengen ze de circulaire economie een stap dichterbij.

image

Een Collectieve Inspanning voor Duurzaamheid

Deze doorbraak was niet mogelijk geweest zonder de samenwerking van verschillende sleutelpartners. Ziekenhuizen zoals LUMC en Meander, samen met organisaties als de Groene OK en afvalverwerker PreZero, hebben essentiële bijdragen geleverd aan dit project. Hun inzet benadrukt de waarde van samenwerking in de missie naar een duurzamere wereld.

De Blue Finn is meer dan alleen een stoel. Het is een symbool van innovatie en duurzaamheid. Dankzij de inzet van Bywyd’s geavanceerde materiaaltechnologie is de bluewrap getransformeerd tot een hoogwaardig materiaal, ideaal voor het vervaardigen van meubels. Met een CO2-besparing van ongeveer 35% ten opzichte van traditioneel kunststof, zet de Blue Finn een nieuwe standaard in milieuvriendelijk meubeldesign.

De toekomst is circulair, en de Blue Finn is daar het levende bewijs van. De onderdelen zijn zo ontworpen dat ze aan het einde van hun levensduur eenvoudig gescheiden en hergebruikt kunnen worden. Dit sluit aan bij de visie van Vepa en Bywyd om producten te creëren die niet alleen vandaag mooi en functioneel zijn, maar ook morgen bijdragen aan een duurzamere wereld.

De Blue Finn is vanaf nu beschikbaar. Ontdek deze revolutionaire stoel en laat je inspireren door de kracht van circulair design in ons inspiratiecentrum in Winschoten, voor meer informatie of een proefplaatsing.

Dit zou je ook kunnen interesseren

  • vitaliteit

blogs

Het groene kantoor: Hoe biophilic design de werkplek transformeert

  • hybride werken

blogs

Een drukke kantoortuin? Stilte werk- en vergadercabines bieden uitkomst

  • hybride werken

blogs

Activiteit-gerelateerd werken bij Werkplein Drentsche Aa