publiek

Iederz

Overzicht, veiligheid en contact met de omgeving. Een interieur dat aansluit bij de gebruikers én ze meteen welkom laat voelen. Een nieuw interieur met een circulair karakter. Dat realiseerden zij voor sociaal ontwikkelbedrijf Iederz in Groningen.

Samen met Iederz, Buro Wierda en De Unie maakten wij het interieurontwerp voor het nieuwe pand van Iederz. De opdracht: de inrichting volledig afstemmen op de gebruiker en naast prikkelarm, ook duidelijkheid, overzicht, warmte en geborgenheid creëren met ruimte voor groen.

Circulariteit is een centraal thema. Voor de inrichting is zoveel mogelijk gekozen voor hergebruik van het bestaande meubilair. Zo hebben we bestaande roldeurkasten een tweede leven gegeven door er comfortabele zitnisjes van te maken. Ideaal voor (in)formeel overleg.

Daarnaast is gebruik gemaakt van de Felt-collecties van Vepa. Uniek aan deze collectie is dat ze gemaakt zijn van PET-vilt, vervaardigd van gerecyclede PET-flessen. In elke stoel krijgen PET-flessen een tweede leven. Hierdoor is deze stoel uitermate geschikt voor dit circulaire inrichtingsproject.

De vergaderstoelen zijn gerefurbished en opnieuw bekleed. De keuze viel hiervoor op ‘Gronings Goud’, een stof gemaakt van 100% oud textiel uit Groningen. Gronings Goud is ook de naam van het project waarin vier partijen intensief samenwerken om de circulaire economie een stap dichterbij te brengen. Gebruikt textiel wordt ingezameld en gescheiden voordat het in een speciale fabriek wordt ontrafeld en bewerkt. Zo ontstaat een duurzame grondstof voor het herstofferen van projectmeubilair.

Op 14 september 2023 is het nieuwe pand van Iederz feestelijk geopend door Koning Willem-Alexander.

 

Branche

Publiek

Plaats

Groningen

Diensten

Totaal inrichting, interieurbouw, project- en kantoormeubilair

Architect

De Unie Architecten, Paul van Bussel en Josien Gankema

Interieurontwerp

Buro Wierda

Fotografie

Ronald Zijlstra

Meer van ons werk

zorg

Ronald McDonald Huis – Groningen

onderwijs

Röling Gebouw RUG

onderwijs

Feringa Building RUG