• hybride werken

Activiteit-gerelateerd werken bij Werkplein Drentsche Aa

min leestijd

Online of offline, thuis of op kantoor. De tijden veranderen, en wij veranderen mee. Om optimaal te presteren biedt activiteit-gerelateerd werken een uitkomst. Bij activiteit-gerelateerd werken is er aandacht voor het samenbrengen, verbinden, van de ruimtegebruikers. Zo wordt er nagedacht over een combinatie van offline en online vergaderen door grote schermen toe te voegen aan de vergaderruimtes. Werk je liever in complete stilte? Geen probleem! Door het plaatsen van stilteboxen kunnen jouw medewerkers ongestoord aan de slag! Zitten jij en je collega’s vaak te brainstormen, dan vormt een studioruimte voorzien met whiteboards een uitkomst. Zo krijgen de creatieve ideeën alle ruimte.

Activiteit-gerelateerd werken biedt medewerkers de kans om zelf vorm te geven aan hun voorkeurssituatie. Het sluit de omgeving aan bij de behoeften van de gebruikers. Door goed te luisteren naar de wensen en behoeften van de medewerkers krijgt de omgeving vorm.

 

image

De wens van Werkplein Drentsche Aa was de wens een omgeving te creëren waar betrokkenheid en elkaar ontmoeten centraal stonden. Na de corona-pandemie bleven veel werknemers thuis werken, want het bleek toch wel erg efficiënt te werken. Thuiswerken waar het kan, op kantoor waar nodig.

In het interieurontwerp hielden we rekening met wensen van Werkplein Drentsche Aa, gevormd naar het O3 programma: Ontmoeten, Onderzoeken, Ontwikkelen. De ruimtes in het pand aan de W.A. Scholtenstraat zijn dan ook zo ingericht dat er in kleine groepen samengewerkt kan worden. De huiselijke sfeer daagt de werknemers uit. Iedere ruimte heeft een eigen look en feel. Zo vraagt de Houtwal om actief in kleine groepen aan de slag te gaan. In het Ven kun je op de grote bank met elkaar in gesprek gaan, de Zandverstuiving daagt uit tot een actieve stand up en De Beemd is uitermate geschikt voor het geven van een training of cursus. En in de studio kunnen ze zich richten op de online informatiekanalen. Even bijkomen met een koffie of thee op het kleine Brinkplein.

image

Dit zou je ook kunnen interesseren

  • vitaliteit

blogs

Het groene kantoor: Hoe biophilic design de werkplek transformeert

  • hybride werken

blogs

Een drukke kantoortuin? Stilte werk- en vergadercabines bieden uitkomst

  • circulariteit
  • duurzaamheid

blogs

Circulariteit als drijfveer voor duurzame inrichtingen