publiek

Gemeente De Fryske Marren

Voor de nieuwe afdeling ‘Samenleving’ van de gemeente De Fryske Marren leverden en installeerden wij het kantoormeubilair en verzorgden wij het kabelmanagement.

Gemeente De Fryske Marren is sinds de fusie van 2013 bezig het personeel op één locatie te huisvesten. Om dit te realiseren onderging een bestaande, drie etages tellende glazen vleugel van het gemeentehuis een restyling. De gemeente wilde een duurzame en inspirerende werkomgeving die medewerkers op de ongeveer 120 werkplekken optimaal faciliteert. Wij kregen hierbij de opdracht voor het leveren en installeren van alle kantoormeubilair gegund.

Activiteitgericht werken

Voor de verbouwing van de glazen vleugel en de inrichting hiervan gaf de gemeente architecten Van Manen & Zwart in Drachten de opdracht om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van een open kantooromgeving waar activiteitgericht werken het uitgangspunt is. Thema’s als een open landschap, een krachtige variatie in natuurlijke elementen en de kracht van water als beeldbepalend element, vormden de basis voor het interieurontwerp. Door deze verbouwing is het mogelijk om twee gebouwdelen van een andere (huur-) locatie af te stoten. De grote wens om de afdeling samenleving bij elkaar te brengen is ook gelukt.

Flexplekken

“We willen flexibel zijn. Iedereen moet op elke plek kunnen werken. Bovendien wilden wij een transparante werkomgeving die onderlinge samenwerking binnen de totale afdeling stimuleert”, licht Jan Reinsma van gemeente De Fryske Marren toe. “Individuele of groepen medewerkers moeten zich eenvoudig kunnen installeren.” Alle drie etages zijn ingericht met diverse soorten werkplekken, zoals individuele werkplekken en groepswerkplekken, aanlandplekken, overlegplekken, belplekken en concentratiewerkplekken.

Keuze voor Interoffice

De selectie van de kantoormeubelleverancier  vond plaats door middel van een aanbesteding. Interoffice kreeg de opdracht gegund. “De prijs-kwaliteitverhouding was een belangrijk criterium”, zegt Reinsma. “Daarnaast voldeden de voorgestelde manieren van inhuizen en planning prima. Op basis van onze omschrijving kwam Interoffice met meubilair dat zowel esthetisch als functioneel prima voldeed aan onze wensen. Ook het voorstel voor het wegwerken van bekabeling en installatie van ICT viel in goede aarde.”

Kabelmanagement

Netjes weggewerkte kabels geven de werkplekken op de afdeling Samenleving een professionele uitstraling. Bovendien stimuleren nette, opgeruimde werkplekken de functionaliteit van medewerkers. Daarom kwamen wij bij de aanbesteding met een voorstel voor complete ICT-installatie plus cable management.

Branche

Publiek

Plaats

Joure

Uitgelichte merken

Bla Station, Arco Vepa, Human Scale, Hay, Kvadrat

Diensten

Totaalinrichting, project- en kantoormeubilair, kabelmanagement, ICT, projectmanagement

Architect, Interieurontwerp

VMEZ

Fotografie

Jeroen Helmers

“ De uitvoering was helemaal naar wens: inhoudelijk zoals afgesproken en volgens planning. De mensen van Interoffice werkten zorgvuldig en leverden het totale werk keurig netjes op. ”

Jan Reinsma
Teammanager Ondersteuning

Meer van ons werk

zorg

Ommelander Ziekenhuis Groningen

bedrijfsleven

Van Vliet

publiek

DUO