zorg

Het Dokhuis

In het gloednieuwe multifunctionele zorgcentrum Het Dokhuis in Oude Pekela vinden diverse zorgaanbieders hun onderkomen. Interoffice verzorgde de totale interieurinrichting voor dit centrum. Bij de interieurinrichting werkte Interoffice nauw samen met opdrachtgevers, HJK architecten en de projectontwikkelaar.

Het project

Het door HJK architecten ontworpen pand staat in de dorpskern van Oude Pekela. Vanuit de centrale hal op de benedenverdieping kunnen bezoekers terecht bij de huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapie, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, hulpmiddelenuitgifte en het bloedpriklab. De gemeenschappelijke ruimtes, apotheek en huisartsenpraktijk zijn in samenspraak met de architect geheel naar wens van de klant functioneel en sfeervol ingericht.

Waarom Interoffice?

Voor dit project selecteerde het team van Het Dokhuis enkele interieurbedrijven voor het indienen van een plan. “Het voorstel van Interoffice sprak ons inhoudelijk gelijk het meest aan”, vertelt zorgmanager Selma de Visscher-Bron van Het Dokhuis. “Daarnaast staat Interoffice heel goed bekend in de regio, als een partner waarmee het zeer prettig samenwerken is.”

Rol van Interoffice

Vanuit de stuurgroep kreeg Interoffice in eerste instantie de opdracht om een oplossing te bedenken voor de ontvangst van alle bezoekers in de centrale hal van Het Dokhuis. Hierbij stond de uniformiteit van het interieur van de entree en de drie centrale ontvangstbalies centraal. De uitstraling is ‘robuust’ en ‘recht voor zijn raap’, kenmerkend voor de Pekelder mentaliteit.

Interoffice kreeg de opdracht om de werkruimtes van de huisartsen te voorzien van maatwerkinterieur, geheel naar wens van de artsen. Voor de specialistische inrichting en werkplekken van de apothekers wenste apotheekeigenaar Paul Haarbosch een mix van functionaliteit, sfeer en uitstraling.

Resultaat

Selma de Visscher is enthousiast over het resultaat: “Net als al mijn collega’s en onze cliënten en patiënten. Echt iedereen vindt het prachtig. Dankzij de doordachte, zeer fraaie inrichting van de wachtkamer met frisse kleuren straalt deze heel veel rust uit. En dat terwijl het een gecombineerde wachtruimte van alle zorgaanbieders in Het Dokhuis is, waar het best druk is. Dat interieur creëert een zeer prettige werkomgeving en is daarmee echt een toegevoegde waarde.”

Branche

Zorg

Plaats

Oude Pekela

Architect

HJK Architecten Groningen

Diensten

Projectinrichting

Interieurontwerp

Interoffice, HJK Architecten Groningen, Vastgoud

Fotografie

Jeroen Helmers

“ Tijdens zo’n project moet er heel veel geregeld en besproken worden. Dat ging altijd snel, met korte lijnen en in zeer ontspannen, prettige sfeer. Ik kan Interoffice bij iedereen aanbevelen. ”

Selma de Visscher
Zorgmanager Het Dokhuis

Meer van ons werk

zorg

Ommelander Ziekenhuis Groningen

bedrijfsleven

Van Vliet

publiek

DUO