publiek

Werkplein Drentsche Aa

Werkplein Drentsche Aa vond een nieuw onderkomen in de Javastraat in Assen. Interoffice Projectinrichting dacht mee over de inrichting en vond inspiratie in het nabijgelegen landschap in het stroomdal van de Drentsche Aa.

Werkplein Drentsche Aa is de sociale dienst voor de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo die samen de Participatiewet uitvoert. Het zelfstandige, intergemeentelijke samenwerkingsverband, met een geheel eigen identiteit vond onderkomen aan de Javastraat 15 in Assen. Hier moest Werkplein Drentsche Aa een heel eigen stijl krijgen.

Eigen stijl

Het pand, met twee etages, kreeg naar buiten toe een eigen gezicht met een gloednieuwe entree aan de Javastraat. De transparantie van Werkplein Drentsche Aa kreeg vorm in een open en transparante omgeving met veel glas in de publieke ruimte, gevestigd op de begane grond. Interoffice Projectinrichting mocht de besloten werkomgeving op de etage volledig opnieuw inrichten.

Flexplekken

Vanuit de visie op huisvesting en met het oog op de flexibele manier van werken, werden er voor de ongeveer 100 medewerkers zo’n 70 werkplekken ingericht. Het zijn flexibele werkplekken, niemand heeft er een vaste, eigen plek. Na inventarisatie van de behoeften van de medewerkers is er gekozen voor een inrichting met concentratieplekken, aanlandplekken, sta-, zit- en fietsplekken. Ook is er het Brinkplein, een ontmoetingsruimte voor medewerkers met treinzitjes, pantry, stamtafel en bankjes. Medewerkers kunnen hier pauzes doorbrengen of een praatje maken.

In beweging blijven

Medewerkers stimuleren om regelmatig te bewegen, dat is de visie van Werkplein Drentsche Aa. “Loop even rond, neem vaker een moment voor jezelf en maak een praatje met een collega”, zegt adjunct-directeur Financiën & Bedrijfsvoering Gosja Gornicka. “MVO staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden dat je goed voor je medewerkers moet zorgen. Daarom hebben wij onze visie over hoe wij als organisatie onze medewerkers willen faciliteren, opgenomen in ons arbo-beleidsplan.”

 

Keuze voor Interoffice Projectinrichting

“Op basis van ervaringen van mensen binnen onze eigen organisatie en relaties in ons netwerk vroegen wij enkele offertes”, zegt Gornicka. “Interoffice maakte een hele goede vertaalslag van onze visie naar een huisvestingsoplossing waarbij ons dienstverleningsconcept vorm kreeg in het interieur. Dat gaf de doorslag bij het maken van de keuze.”

Nauwe samenwerking

Het ontwerp kreeg vorm in nauwe samenwerking tussen Interoffice en een aantal interne werkgroepen. Gornicka: “Interoffice nam de regie binnen deze werkgroepen en slaagde erin om de wensen van deze werkgroepen – soms tot op detailniveau – vorm te geven. Dit zorgt ervoor dat de vorm en uitstraling van de projectinrichting organisatiebreed worden gedragen.”

De Drentsche Aa als inspiratiebron

Het idyllische landschap van het dal van de Drentsche Aa was onze inspiratiebron bij de beoogde sfeer en uitstraling van deze inrichting. Het fuchsia van de heidevelden, het geel van de hooilanden, het blauw van het water en het groen van het mos van het beekdal vormen de basis voor de kleurstelling.

De Drentsche Aa is uniek. Al vele eeuwen zoekt het riviertje haar weg door het uitzonderlijk oorspronkelijk gebleven Drentse landschap. In de loop der eeuwen ontwikkelde er een landschap met een harmonie van kleinschalige landbouw en een grote rijkdom aan natuur. De Drentsche Aa mocht haar gang gaan, de mens nam het landschap voor wat het was. Zo ontstond er het typisch Drentse esdorpenlandschap.”

Resultaat van de projectinrichting

Dit landschap was een rijke bron voor een inspirerende werkomgeving. Gornicka: “In deze rustige en vrolijke omgeving werken, voelt als thuiskomen. Alles kan er afgestemd worden op de persoonlijke behoeftes van mensen. Het is een hele open omgeving.”

Branche

Publiek

Plaats

Assen

Uitgelichte merken

Castelijn, Buzzi Space, Palau, Human Scale, Hay, Vepa, Lande, Casala

Diensten

Totaalinrichting, project- en kantoormeubilair, interieurbouw

Interieurontwerp

Wierda Design

Fotografie

Jeroen Helmers

“ De lijnen naar Interoffice zijn heel kort, de medewerkers luisteren heel goed naar je wensen en de organisatie anticipeerde flexibel op onze wensen. Interoffice heeft de spijker op de kop geslagen! ”

Gosja Gornicka
Adjunct-directeur Financiën & Bedrijfsvoering

Meer van ons werk

zorg

Ronald McDonald Huis – Groningen

onderwijs

Röling Gebouw RUG

onderwijs

Feringa Building RUG